Asiel honden

Jaarlijks komen er duizenden honden in het asiel terecht. Voor deze asiel honden word dan zo snel mogelijk weer een nieuw baasje gezocht.

Vooral in de zomer zit het asiel bomvol. Vaak zijn dit honden die voor de vakantie worden afgestaan of worden achtergelaten.

Maar niet alle asiel honden worden zomaar gedumpt. Het komt ook voor dat het baasje te oud is en naar het verzorgingstehuis moet en de hond niet mee mag nemen. Of mensen gaan emigreren en hebben de mogelijkheid niet om de hond mee te nemen.

asiel honden

Gedrag.

Soms word er ten onrechte gedacht dat asiel honden altijd problemen hebben. Dit is absoluut niet waar. Natuurlijk worden er ook honden afgestaan met gedragsproblemen omdat mensen de hond niet meer aankunnen.

En dan zal in het asiel vaak al een start worden gemaakt met het heropvoeden.

Maar vaak zitten er hele sociale leuke honden in het asiel waar u een heel leuk huisgenoot aan kunt hebben. Mijn goede vriend Sander Jonen bijvoorbeeld adopteerde uit Spanje een hond die helemaal moest heropgevoed worden, maar na enkele maanden is het de meest liefdevolle viervoeter gebleken die hij zich kon inbeelden. Mooi, toch?

asielhonden groningen

Een keuze maken.

Het beste kunt u van tevoren een lijstje maken met punten waar de hond aan moet voldoen, zoals bijvoorbeeld overweg kunnen met soortgenoten. Dat maakt de zoektocht wat makkelijker.

In het asiel zullen ze u zoveel mogelijk informatie geven om een zo goed mogelijke match te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.