Hond adopteren

hond adopterenWilt u een hond adopteren? Dan is het verstandig om goed na te denken over wat u van de hond verwacht en in welke situatie de hond terecht komt, zodat u een goede keus kunt maken.

Moet de hond bijvoorbeeld over weg kunnen met katten?

Zijn er kleine kinderen in het gezin?

Moet hij sociaal zijn naar andere honden?

Zal hij soms eens een paar uurtjes alleen moeten blijven?

Voors en tegens.

Een hond adopteren kan zeker voordelen hebben.

Er is vaak al wat meer bekend over zijn geschiedenis. Sommige honden hebben al een basis opvoeding gehad. Bij een pup komt nog de socialisatie en het zindelijk maken. En er is wat meer bekent over zijn of haar karakter, bij een pup moet die nog grotendeels gevormd worden.

Maar soms is er over een hond die u wilt adopteren heel weinig bekend. Dan kan hij wel eens anders reageren in een situatie dan u had gehoopt of gedacht. Misschien blijkt hij toch niet goed alleen te kunnen zijn. Of de hond heeft gewoontes die u niet wilt hebben, bijvoorbeeld over enthousiast opspringen tegen bezoekers.

groningen dierenasiel

Asiel.

Een asiel is een zeer goede keus als u besloten heeft een hond te adopteren. Ze zullen u zoveel mogelijk informatie meegeven en mocht u hulp nodig hebben kunt u voor vragen altijd bij het asiel terecht. Op deze website kan je een overzicht vinden van alle Nederlandse asielen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.